Simpel selvforsvar


Gettyimages.dk

Gettyimages.dk

Selvforsvar er mere end smarte tricks. I langt de fleste situationer kan du klare dig med meget mere simple metoder.

En kursist fortalte mig at hun har været ude for at blive taget i skridtet bagfra mens hun stod og dansede. Han fortsatte så forbi hende med et dumt grin. Jeg vil ikke opfordre til vold, men en lussing ville vist være på sin plads i sådan en situation.

Desværre blev hun så paf at hun ikke gjorde noget. Så nu har taberen (ja, det vælger jeg at kalde sådanne mennesker!) lært at der ikke sker noget ved at gå og tage kvinder i skridtet. Min kursist har lovet at hun fremover bruger det hun har lært på kurset.

Er det selvforsvar? Ja! Hun blev seksuelt krænket. Hun blev ikke voldtaget, men det var en (meget) mildere grad af den samme type grænseoverskridelse. Og det er ikke okay!

Det værste en krænker ved at blive udstillet som krænker. Derfor kan et skrig virke som en alarm der går af. Han bliver forskrækket og vil sandsynligvis trække sig.
Men nøjes ikke med at skrige en lyd. Det er en lyd man ofte hører, når nogen (piger) er overgearet, og det vil ikke få andre i nabolaget til at reagere. Øv dig i stedet på at råbe ‘brand!’, ‘hjælp!’, ‘av!’ eller ligende. Det vil straks fange andres opmærksomhed.

Kommer en ubehagelig person for tæt på, tættere end du ønsker. Kan du spytte efter ham. Men sørg for at spytte efter ansigtet. Det vil paralysere ham i 1-3 sekunder. Og det er nok til at du kan slippe væk.

Er det feminint?
Nej.
Er det sjovt at skulle gøre det?
Nej.
Virker det?

JA!

Der er mange måder at være offensiv på. En regulær skideballe, en harmløs lussing eller en af de andre nævnte reaktioner kan afværge mange krænkelser i fremtiden. Både for dig, men også for andre.

Hvad mener du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.