Sæt en tydelig grænse


Fra Gettyimages.dk

Hvis du ikke ved hvor dine grænser går, kan du ikke forvente at andre ved det. Det er en vigtig proces at arbejde med, hvis du vil være rigtig lykkelig – og hvis du ikke vil overfaldes.

Langt de fleste overfald bliver begået af en som allerede er inde i din intimsfære. Altså en som du er fysisk tæt på. Hvis han vil noget som du ikke vil, skal du sige det. Men husk at sige det på en offensiv måde. Du vil få det meget bedre med dig selv. Og han vil også respektere dine grænser. Du kan faktisk få rigtig gode drengevenner hvis de ikke er i tvivl om dine grænser.

Men der vil altid være nogle som IKKE vil respektere dig, men i stedet vil dominere dig. Er du utryg ved en person, skal du sætte grænsen på sikker afstand. Her er to eksempler.

Du går på en mørk vej, og en fremmede kommer hen imod dig. Du er ikke i tvivl om at han vil dig noget, men du ved ikke hvad. Og det gør dig lidt usikker. Når han er nogle meter væk, så sig ‘stop’ eller ‘bliv der’ eller noget andet der klart betyder at han ikke skal komme tættere på. Hvis han stopper, og siger hvad han vil (måske spørge om klokken), er der ingen skade sket. Hvis han forsætter, ved du at han ikke respekterer dine grænser. Og så kommer din træning i selvforsvar dig til gode.

Et andet eksempel. Du sidder alene og snakker med en fyr som pludselig bliver nærgående. Han vil være tættere på end i eksemplet før, men han vil også nærme sig langsommere, nærmest snigende. Hvis han kommer så tæt at han kan nå dig, bliver du usikker på om han vil begynde at – for at sige det lige ud – gramse på dig. Igen, hvis du siger klart ‘stop’, ved du straks efter om han har reelle hensigter.

Fordelen ved at sætte grænsen i god tid, er at du har et par meget vigtige sekunder til at finde din selvforsvar frem fra hukommelsen.

Vigtigt! Hvis du allerede har ‘inviteret’ ham til at røre dig (Kramme, kysse, nusse), får du meget svært ved at sætte en grænse. Hans libido er blevet vækket, og så er han ikke nem at stoppe. Og, ja. Hvis han ikke er afvist, er han inviteret. Men heldigvis bestemmer du hvem der skal inviteres og hvem der skal afvises.

Husk at det altid er hans skyld hvis han overfalder dig – men det er dig der bestemmer om han skal have lov til det …

Hvad mener du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.