Offensiv eller defensiv


Gettyimages.dk

Gettyimages.dk

Alle konfrontationer kan opdeles i offensive og defensive handlinger. Hvem af de to i konfrontationen der er det ene eller det andet, bunder i mange forskellige faktorer.

Men hvis en overfaldsmand overtræder dine grænser, er det en offensiv handling, og ofte et spørgsmål om magt. Hvis du bliver meget defensiv, fornemmer overfaldsmanden at du lader dig undertrykke – og så kan han fortsætte med sin offensive dominering.
Hvis du ikke lader dig undertrykke, men reagerer offensivt på hans overgreb, vil han tøve med at angribe. Og det kan rede dig fra et fuldbyrdet overfald.

Defensiv
At være defensiv vil sige at ‘putte sig’, kigge væk/ned eller på anden måde have et afvigende kropssprog. Bemærk at du kan sige ‘nej’, men samtidig være defensiv. Overfaldsmanden er egentlig ikke interesseret i din mening – kun om han kan overfuse dig. Hvis du afviger, viser du at han kan gøre det. Du fortæller ham egentlig at han ikke bliver standset, hvis han skulle finde på at optrappe sin dominans til at være grovere.

Offensiv
Du behøver ikke at blive fysisk, rasende eller hysterisk for at være offensiv. At være offensiv betyder egentlig bare at du ikke trækker dig. Du vender dig imod ham. Du siger højt og tydeligt at han skal stoppe det han er i gang med. Men – meget vigtigt – du siger det med hele kroppen. hvis han ikke kan dominere dig, vil han ikke fortsætte sin dominans, for det kan han jo ikke.

Det er meget nemt at sige: Du skal bare … Det er en helt anden sag at stå i situationen!

Den selvsikkerhed der skal til at stå fast overfor et overgreb kan komme mange steder fra. En af de steder er en fysisk sikkerhed du kan få via selvforsvar eller kampsport.

Hvad mener du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.