Magt


Sudden Attack

Gettyimages.dk

I ordbogen er ‘Magt’ forklaret som det er styre eller bestemme over nogen eller noget. Og det er måske det vigtigste element i en overfaldsmands bevæggrunde. Han vil gerne bestemme, dominere, have magt over sit offer. Oftest, når nogen tyr til overfald, er det fordi de selv bliver/er blevet undertrykte. Så kan de ikke få den respekt og selvrespekt, som er så essentielt for os alle.

Det samme mønster kan ses i enhver skolegård, når børn mobber hinanden. De skår børn kan risikere at få på sjælen i skolegården, kan udarte sig grusomt senere i livet.

Magt er i sig selv ikke en dårlig ting. En leder i en virksomhed har også magt. Men den bygger på en aftale med respekt for alle: Jeg bestemmer, hvad du skal lave. Så får du til gengæld løn hver måned.
En gangsterboss er også en leder. Han bruger bare frygt og overgreb i stedet for respekt og aftaler. Det samme gør en overfaldsmand.

Hvis en overfaldsmand skal lykkedes med sin forbrydelse, skal han kunne undertrykke sit offer. der findes to typer overfaldsmænd. Dem der venter på en mulighed og dem der venter på et offer.
De farligste er dem der venter på et offer. De har allerede besluttet sig for at udføre forbrydelsen. Det er de der uden varsel springer frem og ‘nedkæmper’ sit offer. Forsvaret mod dem er rent fysisk.

De andre – dem der venter på en mulighed – er dem der tager kontakt på en alle anden måde. De ved cirka hvad de vil have der skal ske senere, og venter på en mulighed for at det kommer til at ske. De er svære at spotte, for det kan være en du allerede har inviteret ind i din intimsfære, en date, en fra arbejde/skolen eller en anden som du allerede har mødt.

Husk altid!
Hvis du er utryg ved en person, så beordre ham til at holde afstand, flytte sig eller stoppe. Gør han det ikke, ved du at han har uærlige hensigter. Og så kommer din selvforsvarstræning dig til gode – og du kan selv stoppe ham.

Hvad mener du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.