Forskellen på selvforsvar og kampsport


INDIA - MAY 08:  Students learn the Israeli self defence technique known as Krav Maga at a school run by Vikky Kapoor in New Delhi, India ( for IT Woman Magazine )  (Photo by Ishan Tankha/The India Today Group/Getty Images)

Gettyimages.dk

Gettyimages.dk

Der er mange kampsportsgrene som kalder deres kamp for selvforsvar. Og der er også selvforsvar indbygget i kampsport. Men der er en vigtig forskel på selvforsvar og kampsport.

Lad os starte med det de har til fælles. De begge giver en fysisk selvsikkerhed i de praktiske øvelser man lærer. Du lærer begge steder at tilegne dig en positur der fraholder overfaldsmænd at angribe dig.

Men en kampsport er en sport. Når du træner en kampsport, lærer du at udføre øvelser præcist. I en kampsport er det vigtigt at det gøres med stil og ynde – det skal være æstetisk. Og det er en fantastisk træning for din krop. Jeg kan anbefale det! Men det er ikke selvforsvar.

Selvforsvar er teknikker til at afværge kampen uden fysisk kontakt. Og det er teknikker til at afværge angrebet hvis det skulle ske.
Selvforsvar er ligeså meget psykologi som det er egentlig kamp. Og når du deltager i et ‘rigtigt’ selvforsvarskursus lærer du hvordan du skal forholde dig til hele optakten forud for angrebet.

Med det rigtige kursus i selvforsvar lærer du at forsvare dig selv mentalt, verbalt og fysisk, ikke kun fysisk.

Har du erfaringer med kampsport? Hvad har det givet dig?

 

Hvad mener du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.