Det er unfair!


gettyimages.dk

gettyimages.dk

At kunne selvforsvar er at kunne forstå den situation man er i lige nu. Hvis man forstår dén, kan man bedre påvirke udviklingen af den. Det er især vigtigt at forstå at et overgreb ikke starter i det sekund du bliver overfaldet. Det starter relativ lang tid før.

Hvis du er i byen, og har klædt dig pænt på. Du er smilende og indbydende. Og du er klar til at få opmærksomhed. Så er det vigtigt at du allerede dér forstår situationen. Den er at mændene til festen opfanger dine signaler – alle mændene. også dem med uheldige personligheder.

Du er i skole eller på arbejde, og vil gerne vise overskud og sympati overfor dine kollegaer. En af dine mandlige kollegaer opfanger de signaler, og inviterer dig hjem til en kop kaffe. Her er det vigtigt allerede at forstå situationen. Har du og han den samme agenda? Vil han kun anderkende dit overskud, eller vil han egentlig noget andet.

Du skal forstå at alt hvad du gør har en konsekvens. Har du en nedringet kjole på, har det en konsekvens. har du en nonnedragt på har det en (anden) konsekvens. Giver du en kollega et kram, har det en konsekvens. Skælder du ham ud, har det en anden. Men uanset hvad du gør, har det en konsekvens.

“Det er da unfair at jeg ikke kan gå ud og have det sjovt og møde nye mennesker, uden at tiltrække idioter!”
Ja, det er rigtigt. Det er også unfair at rødvin feder, at du bliver gammel og rynket, at i det hele taget nogle gange giver livet dig en lussing.

MEN DET ER REALITETEN – Sådan er det bare!

Du kan ikke forudse alle konsekvenser af alt hvad du laver. Men hvis du er bevidst om at der er en-eller-anden konsekvens, har du allerede taget det første skridt til at kunne påvirke situationens udvikling.

Hvad mener du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.